Social top menu

Laat flexibilisering in je voordeel werken

De Wet Arbeid in Balans en de stakingen van het KLM-grondpersoneel: flexibilisering is een hot issue. Natuurlijk maakt de inzet van flexibel personeel je organisatie wendbaar en stuurbaar. Het geeft je de mogelijkheid om eenvoudig in te spelen op een fluctuerende markt en maakt dat je mee kunt bewegen met de veranderende wereld in het algemeen. Handig, maar het kent ook zijn nadelen. Niet voor niets zijn de vaste KLM-medewerkers minder gelukkig met hun werksituatie.

Ga daarom bewust om met flexibilisering. Zorg ervoor dat het je niet overkomt, maar laat het in je voordeel werken. Zoek de juiste balans. De balans die bij jóuw organisatie past.

De zoektocht naar die juiste balans is een ingewikkelde. Je hebt naast de belangen van je eigen organisatie natuurlijk ook rekening te houden met je werknemers en je klanten. Dat zijn belangrijke partijen. Daarnaast speelt er nog een breed scala aan factoren mee. Wat is de dynamiek van je primaire proces? Is er sprake van fluctuatie of zijn er seizoensinvloeden? Hoe zien de afspraken met je klanten eruit? Wat is de beste contractmix met het oog op voldoende ervaring op de werkvloer en hoe zit het met de wet- en regelgeving? Het zijn zomaar een paar voorbeelden van vragen die je hierbij kunt stellen. Hoe je het ook wendt of keert, flexibiliteit is onderdeel van je strategie en een factor van betekenis bij de keuzes die je op dit niveau maakt.

Maar bij veel bedrijven is flexibilisering slechts onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering en planning. Flexwerk wordt vooral op operationeel niveau bekeken en gefundeerde overwegingen sneeuwen onder door de waan van de dag. Een gemiste kans. Flexibilisering kan zoveel meer opbrengen dan het vaak doet. Maar hoe zet je flexwerk lonend in?

Door de complexiteit van het onderwerp ligt dé oplossing meestal niet direct voor de hand. Flexibilisering grijpt in op een groot aantal van je bedrijfsprocessen. Daardoor zijn er veel vormen denkbaar om tot een goede invulling van de personeelsplanning te komen. Die alternatieven kunnen onze Business consultants uitstekend voor je in kaart brengen, analyseren en met je bespreken. Zo kun je samen een goede balans vinden zonder dat de belangen van je organisatie, medewerkers of klanten onder druk komen te staan. Zodat je met de inzet van flexwerkers kunt bereiken wat je voor ogen hebt op het gebied van efficiëntie en effectiviteit, kwaliteit en kwantiteit, gezondheid, rendement en sturend vermogen.

Paralax is kennispartner. We hebben een ruime hoeveelheid ervaring opgedaan in uiteenlopende sectoren waar flexwerk aan de orde van de dag is. Onze mensen kunnen je helpen een flexibiliseringsstrategie te implementeren of te optimaliseren. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. En in overleg met HRM, Finance, Logistics en Sales. Omdat een goede interne inbedding van cruciaal belang is. Wees problemen vóór en zorg dat je rendement haalt uit flexwerk. Gezonde en tevreden medewerkers, duurzame relaties met klanten en een positieve bijdrage aan het bedrijfsrendement. Dat kan flexibilisering betekenen. Wij helpen je graag om de beste invulling hieraan te geven.

Dimitri Habich
CEO Paralax BV.
06-15827883

Blog - Een andere kijk op zaken… softwareleverancier én kennispartner