Social top menu

‘We plannen sneller, efficiënter en veel nauwkeuriger dan vroeger met Excel. Een absolute verbetering.' Jan Verlaan, coördinator planning

Wie

Met 48 zittingzalen en meer dan 900 zaken per dag, is Rechtbank Amsterdam de grootste rechtbank in Nederland. Bij de Rechtbank Amsterdam en het Openbaar Ministerie samen werken in totaal ongeveer 1800 mensen. De Rechtbank behandelt zaken op het gebied van de sectoren civiel recht (kanton, handel en familie, kort geding), bestuursrecht algemeen, vreemdelingenzaken en strafrecht. De Gemeenschappelijke Beheerdienst verzorgt voor alle sectoren onder andere de planning van zittingzalen en inroostering van facilitair personeel voor de zittingen, voorgeleidingen, transport, beveiliging en andere diensten.

Probleemstelling

“Wij plannen ongeveer 150 medewerkers met verschillende posten en diensten binnen en buiten de Rechtbank. Vroeger deden we dat met Excel. Een tijdrovende klus, met veel extra controlewerk om fouten te voorkomen. Vooral bij de verloning, die gekoppeld is aan de planning. Die handmatige controles kostten ons in het verleden meerdere dagdelen per maand. Met Rostar CAS werken we nu sneller, efficiënter en bovendien veel nauwkeuriger. Een absolute verbetering.”

Resultaat

“Onze personeelsplanning gaat nu veel sneller en efficiënter: we hebben in minder tijd veel meer inzicht. Bijvoorbeeld in onze doelstelling ‘nul uur overwerk’. Doordat we nu efficiënter plannen, kunnen we overwerk veel beter beperken. Dat spaart kosten. Maar het werkt ook andersom: we zien ook of we uren overhouden in de planning. Die kunnen we dan weer als dienst aanbieden aan andere rechtbanken. Het andere voordeel is natuurlijk dat de automatisering fouten grotendeels voorkomt. De koppeling naar de administratie en het salarissysteem gaat in één keer goed, zonder extra controles. Ik merk dat Rostar CAS tijdwinst, rust en overzicht brengt in de hectiek van onze beheerdienst.”

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement

Meer informatie over deze branche?

Voor Rechtbank Amsterdam hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op