Social top menu

Een hoofdrol voor efficiency in de resourceplanning van Stage Entertainment

Wie

Stage Entertainment is ruim twintig jaar geleden opgericht door televisie- en theaterondernemer Joop van den Ende en in de loop der jaren uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste productiebedrijven. Naast de exploitatie van het Circustheater en Beatrix Theater in Nederland en de theaters in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië produceert het musicals van eigen makelij en internationale partners. Stage Entertainment heeft onder andere de musicals The Lion King, Mamma Mia! en Beauty and the Beast. Het heeft sinds enige jaren de ambitie zijn organisatie efficiënter in te richten. Een professionele resourceplanning is daar een belangrijk onderdeel van. Paralax liep de artiesteningang van dit unieke bedrijf binnen, nam de operationele planning onder de loep, luisterde, adviseerde en richtte in nauwe samenwerking met alle betrokken medewerkers een doelmatige planning in.

Probleemstelling

'Sinds enkele jaren hebben we onze focus gericht op het efficiënter inrichten van onze bedrijfsprocessen. We planden onze medewerkers in Excel en hadden al geruime tijd de wens hierin een professionaliseringsslag te maken. Bij Stage hebben we geen planners in dienst. Elk afdelingshoofd neemt de planning van de eigen afdeling voor zijn of haar rekening en bepaalt met de invulling daarvan wie welke dienst draait. Dit doen we zo bij onze afdelingen Front of House, Facility, Receptie, Sales en Directie en secretariaat. Voor ons is dit een prima werkwijze, maar met Excel was het toch een tijdrovende activiteit. Daarom stond een passend planningspakket al lang op ons verlanglijstje. Om efficiency- en tijdwinst te boeken en daarmee uiteindelijk ook return of investment'.

Resultaat

'Na een uitgebreide zoektocht hebben we vol overtuiging voor Paralax gekozen. Zij dachten met ons mee over het hele planproces en de planningssoftware van Rostar CAS kan met gemak de complexiteit van onze organisatie aan. Onze eisen, interne afspraken en bijzonderheden konden zonder probleem meegenomen in de oplossing op maat. En zelfs de strakke planning om binnen een half jaar ‘from scratch’ een functionerende planning te hebben, was geen probleem. Dat gaf vertrouwen in een goede samenwerking en een eindresultaat naar onze wens.'

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement
Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op