Social top menu

Wat kan Paralax voor uw organisatie betekenen

Paralax is een full service Resource Planning Organisatie die (haar) klanten adviseert op het gebied van Strategische/Tactische/Operationele Resource planning(en) en de daarbij horende bedrijf- en planprocessen en beleid. Continue verbeteren, leren en borgen vanuit het juiste inzicht, met het juiste rendement, dat is waar het wat ons betreft om gaat als je de klant wil helpen in een immer veranderende wereld. Op deze wijze de klant aan het roer te kunnen laten staan in het kunnen sturen van de eigen organisatie, dat is waarom Paralax het doet!

Daarom Paralax

De strategie van Paralax is om kennispartner te zijn, meer dan alleen een software leverancier. We zijn ervan overtuigd dat we organisaties verder kunnen helpen op het gebied van Resource en Workforce management door onze gedegen kennis van Resource plannen, planning- en bedrijfsprocessen en waar het de software betreft, de applicatielandschappen en integratie hierin.

Wij houden ons op de hoogte van en anticiperen op de ontwikkelingen naar de toekomst toe in een steeds sneller veranderende digitaliserende wereld.
Paralax versterkt dit anticiperen en ontwikkelen nog verder door intensief samen te werken met expert specialistische partijen als haar partners.

Samuel Meyering

Paralax is opgericht door Samuel Meyering. Voormalig student aan de filmacademie, ontwerper van de in 1973 ontwikkelde Rolykit. In 1980 kreeg hij het idee een programma te ontwikkelen voor het maken van roosters en planningen en heeft in datzelfde jaar Paralax opgericht. In 1981 kwam de eerste versie van Rostar op de markt. Dit was het eerste interactieve programma ter wereld voor schoolroosters en personeelsplanningen. In 1982 raakte Willem van Kooten als investeerder bij Paralax betrokken. In 1985 werd Book One uitgebracht. Twee jaar later volgde de introductie van Rostar Flex, een totaal nieuw Rostar-concept onder Windows, dat zeer complexe roostersituaties (onder meer door flexibilisering van de arbeid) hanteerbaar maakte. In 2004 werd het opgevolgd door Rostar CAS. De personeelsplanningstool Rostar CAS beantwoordt aan een duidelijke behoefte binnen organisaties daar waar het grootste kapitaal uit personeel bestaat. Met de introductie van Rostar CAS in 2004 is een snelle groei gerealiseerd. Samuel Meyering is in 2006 overleden.

 

 

Optimalisatie

Voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering is inzicht op de diverse kritische factoren essentieel. Paralax analyseert de rooster- en planprocessen, het (plan)beleid, de bedrijfsprocessen en adviseert haar klanten hierin om tot het beste resultaat te komen binnen de gekozen middelen en mogelijkheden. Uiteindelijk mag u verwachten als klant dat inzicht in uw bedrijfsmiddelen en de juiste beheersing daarvan in tijd, geld, informatie en kwaliteit u het juiste rendement oplevert!

Als kennispartner mag u van Paralax verwachten dat ze een duidelijke visie en kennis heeft op haar vakgebied en dat deze kennis en visie u als klant verder helpt in de toepassing van de producten en diensten van Paralax bij uw organisatie.

Willem van Kooten

Grootaandeelhouder Willem van Kooten heeft een eigen platenlabel, een productiemaatschappij en een muziekuitgeverij, alle onder de naam Red Bullet. In deze hoedanigheid is hij van 1965 tot 1988 de belangrijkste investeerder in Golden Earring. In de jaren '80 en '90 gaat Van Kooten zich steeds meer toeleggen op onroerend goed, waaronder huizen en golfbanen. Hij bezit tevens 84% van de aandelen van Paralax.