Social top menu

Betrokken medewerkers zijn de beste medewerkers. Ze zijn productiever, minder vaak ziek, goede ambassadeurs en je behoudt ze langer voor je organisatie. Niet onbelangrijk met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Met de Rostar CAS module Beschikbaarheid opgeven geef je je medewerkers invloed op hun planning. Door opgave van hun beschikbaarheid of onbeschikbaarheid kunnen zij voor het maken van de planning hun wensen kenbaar maken. Een kans om werk en privé beter op elkaar af te stemmen. Met deze input kan de planner aan het werk. Rekening houdend met de wensen van medewerkers, de klanten en de KPI’s van de organisatie kan hij of zij het optimale rooster samenstellen.

Voor wie
Participerend plannen en de module Beschikbaarheid opgeven is voor organisaties die hun medewerkers een rol willen geven bij het maken van de planning, maar toch zelf die regie willen houden. Medewerkers geven hun voorkeur aan en de organisatie bepaalt uiteindelijk wie welk werk doet en houdt rekening met de aangegeven voorkeuren.

Nu we rekening kunnen houden met de wensen van onze medewerkers heb ik veel minder ruilingen.

Voordelen

  • Invloed voor medewerkers op het rooster door opgave wanneer ze wel of juist niet willen werken
  • Rekening houden met de wensen van je medewerkers én een optimaal rooster maken
  • (Scenario)analyse en capaciteitsplanning mogelijk door gebruik van historische gegevens

Wil je meer weten over Beschikbaarheid opgeven of één van de andere onderdelen van Participerend plannen? Download onze productsheet! Paralax is kennispartner op het gebied van resourceplanning. Wij denken graag met je mee, bijvoorbeeld over je roosterbeleid en hoe je je medewerkers nóg beter bij je planning kan betrekken.

Wil je meer informatie, wij denken graag met je mee