Social top menu

Products & Services in 2019

Paralax werkt in 2019 aan nieuwe products & services. Ook komen er weer nieuwe functionaliteiten in Rostar CAS, gericht op het verbeteren van resourceplanning.

Producten & diensten voor inzicht en sturen

Voor het maken van een optimale resourceplanning is goed inzicht essentieel. Hierdoor kunt u uw resourceplanning bijsturen en optimaliseren. Dit kan leiden tot aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen, kostenoptimalisatie en medewerkerstevredenheid. De gebruiksvriendelijke producten & diensten voor inzicht en sturing van Paralax zijn vooral gericht op het operationele en tactische niveau van uw organisatie.
Naast de standaard producten & diensten zijn er ook geavanceerde producten & diensten voor strategische sturing, analyses en processen.

Capaciteitstool

U wilt meer inzicht in vraag en aanbod van uw resources in de (nabije) toekomst en uw planning optimaliseren? Dan biedt de Capaciteitstool van Paralax uitkomst. Met de Capaciteitstool kunt u eenvoudig knelpunten signaleren en bepalen of u moet investeren in machines of voorraden of het opleiden van medewerkers. Actie nemen op uw flexibele schil of overwerken? De Capaciteitstool maakt alternatieven inzichtelijk.

Met behulp van kleur ziet u op overzichtelijke wijze wanneer welke knelpunten optreden. Een goed beeld van een tekort aan gekwalificeerde resources in de maand december of juist een overschot in de tweede week van april; het geeft u de kans om tijdig te handelen. U kunt uw operationele en tactische resourceplanning op orde brengen en het strategische niveau van uw organisatie informeren om zo de nodige actie te nemen op uw bevindingen.

 • De Capaciteitstool werkt met gegevens uit Rostar CAS, maar handmatige invoer of import vanuit een andere applicatie is ook mogelijk.
 • Naast de Capaciteitstool biedt Paralax ook maatwerkoplossingen voor capaciteitsmanagement. Hierbij staat úw organisatie centraal bij ontwerp en implementatie.

Meer informatie over de Capaciteitstool? Neem contact met ons op.

Dashboard en Dataset voor Dashboard

Het voor Rostar CAS ontwikkelde Dashboard biedt inzicht tijdens de dagelijkse operationele planning, maar geeft u ook informatie voor de tactische en/of strategische resourceplanning van uw organisatie. Hierdoor is bijsturen heel goed mogelijk.

Het Dashboard is hét hulpmiddel bij de besluitvorming over kwaliteitsaspecten, kosten, opbrengsten en marges. Het geeft een duidelijk beeld van bijvoorbeeld de verhouding tussen directe en indirecte uren, reguliere en overwerkuren, hoeveel inhuur er is geweest, de omvang van toeslagen en het verlof. Op basis hiervan kunt u besluiten of en wat er moet gebeuren om prestaties te verbeteren.

 • Het Dashboard werkt met gegevens uit Rostar CAS, beschikbaar gemaakt door middel van een dataset.
 • Heeft u al een BI-tool (Business Intelligence tool) in gebruik? Implementeer dan alleen de dataset voor Dashboard en integreer deze in uw eigen BI-tool.
 • Uit een enquête over dashboards en sturing, die Paralax in 2018 onder haar klanten hield, bleek dat er nog maar relatief weinig wordt gestuurd op basis van de juiste operationele gegevens.

Interesse om met het Dashboard te kunnen sturen op de planning?

Nieuwe versie van Rostar CAS

In 2019 komt Rostar CAS 5.20 uit. Fundamentele aanpassingen om de softwareportfolio future proof te maken hebben het project wat vertraagd, maar met deze versie maakt Paralax dan ook een grote stap vooruit op het gebied van stabiliteit, security, performance en userinterface. Bovendien zijn bugs uit eerdere versies weggewerkt en zijn voorbereidingen getroffen voor meer onderdelen van de Rostar CAS Suite in de cloud. Rostar CAS 5.20 wordt daarmee een versie om naar over te stappen!

Het werken aan fundamentele aanpassingen in de Rostar CAS Suite blijft de komende jaren een speerpunt voor Paralax. Het is nodig om verbeteringen door te voeren die het mogelijk maken om meer onderdelen in de cloud te brengen. Met alle technische veranderingen die daarvoor nodig zijn. Daarnaast zullen we ook aanpassingen doorvoeren in de Rostar CAS Suite om de plannings- en roosterprocessen nog beter te kunnen ondersteunen.

24/7 Rostar app voor medewerkers

Realtime Tijdregistratie
Voor het nauwkeurig registreren en verwerken van daadwerkelijk gewerkte tijden in de 24/7 Rostar app kan Realtime Tijdregistratie een goede oplossing zijn voor uw organisatie.

 • Medewerkers registreren hun werktijden realtime door middel van een start- en stopmechanisme in 24/7 Rostar app. De registratie werkt als het ware als een mobiele tijdklok.
 • De afgeronde, gewerkte tijden gaan rechtstreeks naar Rostar CAS.
 • Werkzaamheden zijn te registreren door de selectie van een geplande dienst of het scannen van een QR-code.
 • Controle op GPS-locatie behoort tot de mogelijkheden.

Download hier meer informatie over Realtime Tijdregistratie in de 24/7 Rostar app

Meerdere talen
Paralax breidt het aantal talen uit. In de 24/7 Rostar app kunt u voortaan kiezen uit Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Kleuren
De kleuren van roostercodes (bijvoorbeeld diensten, bijzonderheden of taken) worden nu ook in 24/7 Rostar getoond.

Realtime tijdregistratie

Webclient voor medewerkers

Shiftpicking
Shiftpicking is sinds versie 5.18 beschikbaar in Rostar CAS. Het is een onderdeel van zelf- of participatief roosteren. Medewerkers hebben de mogelijkheid diensten, die de planner op het ‘shiftpickingboard’ heeft geplaatst, te ‘picken’. Het biedt planner en medewerker de mogelijkheid om opengevallen roosters of openstaande diensten gemakkelijk in te vullen. Een gebruiksvriendelijke functie, die de medewerker meer invloed geeft op het eigen rooster en de planner in staat stelt om sneller en efficiënter te plannen.

 • Extra buttons om gemakkelijk diensten te kunnen picken of verwijderen.
 • Details kunnen desgewenst wel of niet worden getoond.

Windows Client

Ribbon menu
Rostar CAS sluit aan bij de menustructuur die ook in de laatste versies van applicaties voor Microsoft Windows beschikbaar is. Het menu en de taakbalk van Rostar CAS hebben een nieuw uiterlijk gekregen en maken nu gebruik van een ‘Ribbon Menu Interface’. Gebruiksvriendelijk en herkenbaar.

Achteraf goedkeuren van ruil- en prikbordaanvragen
In bepaalde organisaties komt het voor dat aanvragen voor het ruilen van werk worden ingediend, maar niet worden afgehandeld voordat de werkzaamheden beginnen. Dit terwijl het door afspraken wel is toegestaan. Deze aanvragen kunnen nu ook achteraf worden verwerkt. Het achteraf goedkeuren kunt u door middel van een instelling activeren.

Toekomst en kwaliteit

Iedere versie van Rostar CAS heeft wijzigingen om actueel te blijven en toekomstgerichtheid, veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Een aantal van deze aanpassingen zijn:

 • Verbeterde performance bij het opsplitsen van de database.
 • Ondersteuning MS SQL Server 2017.
 • Ondersteuning Windows Server 2019.
 • Ondersteuning van het gratis databaseplatform PostgreSQL.
 • De anonimiseertool werkt ook op PostgreSQL databases.
 • Diverse security-verbeteringen.
 • Bug fixing.

PostgreSQL is een geavanceerde Open Source Relationele Database die al meer dan 30 jaar bestaat. Het is een open en gratis alternatief voor Oracle SQL en MS SQL. Wilt u kosten besparen op de licenties van Oracle, SQL of MS SQL? Overweeg dan om over te stappen naar PostgreSQL.

Ik wil upgraden! Neem contact met mij op.

 • privacy en cookie statement