Social top menu

Gemeente Nissewaard
‘Rostar brengt inzicht, rust en overzicht in ons planningsproces. Wij zijn veel minder tijd kwijt aan plannen en bijstellen en de medewerkers hebben meer duidelijkheid in hun roosters.’ Linda van Erkel.

Wie

Nissewaard is een gemeente op het eiland Voorne-Putten in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente is op 1 januari 2015 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse en omvat het gehele (voormalige) eiland Putten en het oosten van het (voormalige) eiland Voorne. Nissewaard telt 85.293 inwoner De afgelopen jaren is Nissewaard zich erg aan het ontwikkelen tot een dynamische stad. Bijvoorbeeld door nieuwe voorzieningen en herontwikkeling van bestaande (woning)bouw.

Probleemstelling

Vroeger ging de planning in Excel. A4’tjes met veel kleur, gesplitste cellen om dagdelen aan te geven, een aantal nieuwe uitdraaien per week om alle wijzigingen bij te houden en alles op de muur. Voor iemand die er niet dagelijks mee werkte, was het net wiskunde: onbegrijpelijk. Het plannen was tijdrovend en gaf ook achteraf nog veel werk om alle wijzigingen zoals ziekte- en verlofdagen, cursussen en wisselende diensten bij te houden en opnieuw zichtbaar te maken. Bovendien waren de Excel-sheets verre van overzichtelijk.
Tijd voor verandering dus.

Resultaat

Het belangrijkste voordeel is dat ze nu in staat zijn mensen en taken optimaal op elkaar af te stemmen en te plannen. Linda: “We hebben veel meer inzicht gekregen in ons planningsproces. Met alle informatie en alle profielen en kwaliteiten van medewerkers die we in het systeem hebben, zien we veel sneller waar we spaak lopen en hoe we het op kunnen oplossen. Komen we structureel mensen tekort, kunnen we schuiven met aanvangstijden, kunnen we ruilen of vaste werkdagen omzetten? Vroeger liepen we hier tegenaan, maar nu kunnen we het voorkomen. Door het overzicht dat we nu hebben, kunnen we ook verder vooruitplannen. Ook dat is weer tijdwinst. Rostar brengt inzicht en rust, zowel voor ons om te plannen, als voor de medewerkers.”

Meer informatie over deze branche?

Voor Gemeente Nissewaard hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op