Social top menu

‘“Paralax is een echte partner: ze zijn eerlijk in wat ze wel en niet kunnen en signaleren knelpunten vooraf” Casper Baghuis, Manager Corporate Development

Wie

ISS Facility Services is een van de grootste facilitaire dienstverleners wereldwijd. Ruim 550.000 professionals verzorgen vooral schoonmaak, beveiliging, catering en receptiediensten bij duizenden bedrijven en organisaties. De Nederlandse organisatie heeft ruim 16.500 medewerkers; verreweg de meesten in het bedrijfsonderdeel ‘Cleaning Services’. Casper Baghuis, Manager Corporate Development: “In een mensenbedrijf als het onze zijn personeelskosten de grootste uitgavenpost. Strategische planning is daarom essentieel. Hoe beter we plannen, hoe lager onze personeelskosten en hoe hoger de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Probleemstelling

De concurrentie onder facilitaire dienstverleners is groot. Er is veel aanbod en de marges zijn laag. ISS onderscheidt zich onder meer door zijn diensten te integreren, zodat klanten één partner hebben in een - hopelijk - langdurige relatie. ISS ondersteunde zijn primaire processen als planning, inkoop en financiën met een maatwerkapplicatie, die aan vernieuwing toe was. Een eerste kostenberekening leerde dat alleen een upgrade van de programmatuur al ruim één miljoen euro zou kosten. Dan zou het nog steeds maatwerk zijn, zonder enige vernieuwing of uitbreiding naar andere bedrijfsonderdelen. Die drempel was te hoog en ISS besloot op zoek te gaan naar een passende standaardoplossing. Maar, wat begon als een rechttoe-rechtaan IT-project, werd al snel omvangrijker.

Resultaat

De voordelen die ISS verwacht zijn aanzienlijk. “We besparen in ieder geval op IT-kosten. Daarnaast is er waarde voor de organisatie. We plannen efficiënter en besparen op bankzitters, externe inhuur en overwerk. Daarin zijn we nu al een voorbeeld binnen de ISS-groep. We denken nu ook aan zelfroosteren. Als medewerkers via pc, tablet en smartphone meer invloed krijgen op hun eigen rooster, zouden we nog 10-15% extra kunnen besparen, ook op ziekteverzuimkosten. Dat zijn ervaringscijfers die Paralax bij andere organisaties ziet. Met 16.500 mensen bespaar je dan al gauw 500K tot 1.000K. Dat vertaalt zich naar onze klanten. Meer efficiency betekent een hogere kwaliteit van onze diensten, waardoor we nog beter in staat zijn om geïntegreerde dienstverlening aan te bieden,” aldus Casper Baghuis.

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement

Meer informatie over deze branche?

Voor ISS Facility Services hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op