Social top menu

Door het overzichtelijk maken van onze contract-uren hebben wij de plus-uren beter in de hand.

Wie

Parkstad Limburg heeft twee theater locaties en totaal vier zalen. In deze vier zalen worden op jaarbasis 850 voorstellingen en concerten gehouden. De afdeling techniek met 14 vaste en 14 freelance medewerkers en de afdeling dienstverlening evenementen (horeca) met zo’n 65 medewerkers plannen sinds 2011 met Rostar CAS.

Probleemstelling

De planning werd binnen het Parkstad Limburg theaters met Excel gedaan. “Dit had wel beperkingen, bij ad-hoc wijzigingen was het niet mogelijk om snel te schakelen omdat er geen duidelijk overzicht was. Hier moeten onze gezelschappen geen last van hebben. Vandaar dat we op zoek gingen naar een professionele planningstool. Van onze collega theaters hadden we goede ervaringen met Rostar CAS gehoord, dus de keuze was snel gemaakt. Nu plannen wij onze medewerkers met volledig controle op de CAO en ATW.”

Resultaat

“We hebben nu een duidelijk overzicht, zo kunnen we onder andere zien wie er nog niet aan zijn contract-uren zit. Daarmee hebben we mogelijke overuren beter in de hand. Wij maken onze roosters vooraf aan de hand van het afgelopen seizoen. Hoeveel voorstellingen zijn er geweest en hoeveel medewerkers zijn er ingezet. Zo weten we met de nieuwe programmering precies
hoeveel medewerkers er nodig zijn. Mochten er ad-hoc wijzigingen zijn, kunnen wij snel schakelen door de app en in de toekomst Webplanner (de mobiele versie van Rostar CAS).

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement
Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op