Social top menu

Met de Productiviteitstool sturen we op de optimale kostenbalans tussen de inzet van personeel en het verwachte aantal bezoekers.

Wie

Het Franse Pathé-concern bestaat ruim 100 jaar en is het grootste bioscoopbedrijf van Europa. In Nederland heeft Pathé 21 bioscopen in alle grote steden met meer dan 165 bioscoopzalen. In Frankrijk 73 bioscopen met meer dan 740 zalen. Jaarlijks plannen zij samen meer dan 3 miljoen uren aan personeelsinzet voor 60 miljoen bezoekers.

Probleemstelling

In bioscopen en theaters wisselt het bezoekersaantal per dag. Het weer speelt een rol, net als vakanties, dag in de week en tijd. Daarnaast zijn er premières en speciale voorstellingen. Wij zoeken de optimale balans tussen het aantal medewerkers dat nodig is om een bepaald aantal bezoekers de juiste service te bieden. Die verhouding tussen personeelskosten en bezoekersaantallen is onze ‘productiviteit’. Pathé stuurde al op productiviteit met modellen in Excel. De Excel-modellen waren complex en daardoor niet meer gebruikersvriendelijk. Bovendien was Excel niet geïntegreerd met de operationele planning. Daarom zochten
we één centrale software-oplossing. Robuust, goed te beheren en gebruikersvriendelijk. Een tool die bereikbaar is via het web, zodat alle theaters op dezelfde manier kunnen werken.

Resultaat

Ons doel is een tool waarmee we voor alle variabele situaties onze productiviteit halen. Dan zijn wij een blije organisatie, of we dat ook bereikt hebben? Dat weet ik vrijwel zeker! We wilden van Excel naar een geautomatiseerde en gestandaardiseerde omgeving. We wilden inzicht en sturing op productiviteit. We wilden meer modellen kunnen voeren. In al die wensen zijn we geslaagd. Als we bij Excel waren gebleven, hadden we misschien wel onze productiviteit kunnen verhogen, maar dat had de organisatie heel veel moeite gekost. Ik kan niet aangeven hoeveel de Productiviteitstool exact oplevert in een dynamisch, groeiend bedrijf als het onze. Maar we werken stukken efficiënter, omdat we veel wekelijkse bewerkingen en capaciteit planningen hebben kunnen vereenvoudigen.

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement

Meer informatie over deze branche?

Voor Pathé hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Arnold Panis:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op